Transformed Living
Transformed Living

Transformed Living

A dilapidated Melbourne warehouse has been converted into a contemporary residence with a kitchen that both impresses and invites.

 

Transformed Living
Transformed Living

Like many industrial areas in urban Melbourne, Collingwood is undergoing an almost hidden transformation into a trendy residential area, with utouched warehouse facades fronting funking internal renovations.

As with many of these conversions, this new home sees the rentention of the rough brick walls and timber beams overhead – rustic elements that are contrasted with sleek and modern additions.

As freqvent entertainers, the owners needed this kitchen to as be as one with the living area but also transform the open space into a cosy retreat. To this end, the space is completely open but inhabits a good amount of room with some imposing features that extend up to the lofty ceiling and make up for the lack of intimacy provided by the once bare space.

The modern and streamline look sits comfortably within the rough industrial warehouse, with the sleek and simple surfaces creating a deliberate disparity with the timber floors and existing rough and worn brick walls. The handless cabinetry incorporates a roller door appliance compartment, furhering an industrial look, as well as keeping the kitchen looking clean and uncluttered.

 

 

To ensure the room was not stark, Freestyle by CaesarStone was utilised for the bench tops. The clean white look is imbedded with flecks of colour, adding a sense of playfulness that isn’t overpowering. Bright orange splash backs provide a fantastic pop of colour, coordinating with the bench top. Working with the timber floors covered in striped white and orange rugs,
these colourful features add extra warmth to the space.

Another stand out element is the range hood, with extra extended flue. This perpetuates the room’s industrial personality, extending high up to the ceiling and creative wow factor. The seating area below is lined with fun bar stools that appear as giant bottle tops. Panels behind this area are muted in colour, maintaining the importance of afore mentioned key elements.

As well as being practical and fulfilling the owner’s desire for a striking space, the kitchen fills the warehouse with a fun, warm ambience perfect for entertaining friends and family.

https://www.stackedstonetile.com/blog/baby-boy-baby-girl-nursery-ideas-2018-various-themes-can-choose/

https://www.stackedstonetile.com/blog/stacked-stone-tile-101-bathroom-tile-design-ideas-guide/

https://www.stackedstonetile.com/blog/flagstone-patios-flagstone-patio-installation/